Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen: ”Ät rätt och rör på er”

Nu ska människor i hela landet kraftsamla för ett friskare Sverige.

Det handlar om att äta bra och röra på sig, allt enligt direktiv från regeringen.

Annons

– Ett friskare Sverige ska ge inspiration och kunskap för att äta bra och röra sig genom konkreta aktiviteter i hela länet. Vi hoppas att föreningar, skolor, livsmedelshandlare med flera vill vara med under veckan här i Jämtland, säger Helene Olsson, folkhälsosamordnare, Jämtlands läns landsting och länskontakt för Ett friskare Sverige i Jämtland.

Det är Statens folkhälsoinstitut som samordnar satsningen på uppdrag av regeringen. Det är andra året som veckan genomförs i början av maj månad.

Uppdraget är ett samverkansprojekt och arrangörer från kommun, landsting, frivilligorganisationer och privata aktörer är välkomna att delta.

Under veckan läggs särskilt fokus på fyra målgrupper: barn, ungdomar, äldre och personer med intellektuell funktionsnedsättning.

– Alla som vill arrangera något under veckan kan anmäla sina aktiviteter på en särskild webbplats. På detta sätt kan vi synliggöra vad som görs i hela landet och underlätta för alla intresserade att hitta till aktiviteter i sitt eget område, säger Nina Åkeson, projektledare Statens folkhälsoinstitut i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons