Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätten oenig om misshandelsdom

Villkorlig dom blev straffet för den man i 60-årsåldern som misshandlat sin fru. Kvinnan blev liggande på golvet i en hel natt efter att hon blivit slagen av mannen.

Annons

Mannen åtalades för grov kvinnofridskränkning och åklagaren hade tagit upp sju punkter där misshandel mot frun ska ha ägt rum.

Tingsrätten fäller mannen för fyra av brotten men anser endast att han gjort sig skyldig till misshandel av normalgraden, samt ett fall av ringa misshandel.

I övriga fall ogillas åtalet.

Misstankarna mot mannen uppstod redan för ett år sedan, då kvinnan undersöktes på sjukhuset efter en händelse i hemmet. Händelsen polisanmäldes av landstinget men lades ner då kvinnan inte ville medverka.

I utredningen har det framkommit uppgifter om att kvinnan blivit misshandlad många gånger under deras långa äktenskap. Oftast har alkohol funnits med i bilden.

Men när hon i mitten av september föll till golvet och blev liggande en hel natt efter att mannen slagit henne valde hon att ta ärendet vidare till polis.

En av nämndemännen lämnade skiljaktig mening i målet och ansåg att varken kvinnan eller mannen varit mer trovärdig än den andra. Enligt nämndemannen borde hela åtalet ogillas.

Mer läsning

Annons