Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare hotade äldre par med skruvmejsel

Åklagaren har gjort anhållanden och just nu pågår arbete med att utreda ett rån som inträffades i söndags. Enligt polis- anmälan har två män med hjälp av en skruvmejsel rånat ett par på mediciner.

Annons

– Vi arbetar just nu med utredningen och håller förhör, säger åklagare Stig Andersson.

I söndags eftermiddag trängde sig två unga rånare in hos ett äldre par i Östersund. En av rånarna var maskerad. Med hjälp av en skruvmejsel hotades det äldre paret och rånarna tilltvingade sig mediciner. Åklagare Stig Andersson leder utredningsarbetet.

– Jag kan inte säga vilken typ av mediciner det rör sig om. Om det saknas gods och vi beslutar om en husrannsakan så blir det ifall jag har sagt något enkelt för de inblandade att veta vilket gods de ska göra sig av med, säger han.

När rånarna fått medicinerna av paret, lämnade de platsen. Paret larmade polis som kom till parets bostad och en hundpatrull sattes in för att spåra rånarna. Rånet inträffade ungefär klockan halv fyra i söndags eftermiddag. Att försöka spåra rånarna med hjälp av hund gav dock inget resultat.

Men under natten mot måndag fick efterspaningarna ny fart. Polisen fick ett tips som ledde till att rånarna kunde lokaliseras. De misstänkta rånarna hämtades in till förhör.

Personer, men åklagaren vill inte säga hur många personer, har anhållits misstänkta för rånet. De misstänkta är i 20-årsåldern och sedan tidigare kända av polisen.

Enligt åklagaren finns det ingen koppling mellan rånet och de många bostadsinbrott som skett i Östersundstrakten tidigare i år.

– Det har jag mycket svårt att tänka mig, det här rör sig om ett helt annat modus, säger Stig Andersson.

Mer läsning

Annons