Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publik vigsel i Badhusparken

/
  • Lisa Hestner och Erik Rådström valde Badhusparken som plats för sin vigsel. En lyckad tillställning med flera förbipasserande som vittnen till händelsen.
  • Lisa Hestner och Erik Rådström valde Badhusparken som plats för sin vigsel. En lyckad tillställning med flera förbipasserande som vittnen till händelsen.
  • Lisa och Erik valde Badhusparken som inramning för sin vigsel. Foto: Håkan Luthman
  • Brudparet transporterade sig över Storsjöns is i häst och släde.

Man kan välja att ha en traditionell vigsel till sitt bröllop. Men man kan också välja en mer ovanlig variant. Lisa och Erik valde det senare.

Annons

Den som av någon händelse råkade passera Badhusparken i Östersund vid 17.00 i lördags fick se något mycket speciellt. Lisa Hestner och Erik Rådström tog varandra som äkta makar. Inför släktingar och vänner. Men också inför ett antal nyfikna förbipasserande.

– När vi började tala om giftermål så var vi båda ganska överens om att inte ha en kyrklig vigsel. Vi ville ha ett borgerligt bröllop och funderade på att ha ett utomhus, säger Erik Rådström,

Men valet av plats var inte helt givet från början. Vädret kan ju alltid ställa till det. Praktiska förutsättningar ska också tas i beaktande. Lisa och Erik fastnade till sist för Badhusparken som plats för sin vigsel.

– Det var helt fantastiskt. Det var lite synd på blåsten men annars blev det som vi hade tänkt med alléingången och vacker och bra musik, säger Erik Rådström.

Att förbipasserande människor skulle kunna ta del av vigseln var något som paret räknade med.

– Vi hade det i åtanke hela tiden och det var helt okej för oss, säger Erik Rådström och berättar att paret inför vigseln låtit snöröja en speciell yta för förbipasserande som ville ta del av ceremonin.

Vigselförrättaren, kommunalrådet Karin Thomasson, var också nöjd med valet av plats för vigseln.

– Ofta när det är borgerliga vigslar så är de, jag ska kanske inte säga torftiga, men det är i alla fall inget ståhej. De brukar komma till rådhuset med sina vittnen och så är det över på några minuter. När det blir på det här sättet så innebär det lite extra även för mig som vigselförrättare.

Erik Rådström berättar en liten anekdot som han särskilt kommer att minnas från bröllopet.

– När vi skulle gå till hästen och släden som väntade på oss så stötte vi av en slump ihop med Mats Sundin, Mikael Rehnberg, Mats Näslund och Ulf Dahlén. Det var lite bisarrt faktiskt. Mikael Rehnberg skickade med oss en 6:a Jägermeister.

Mer läsning

Annons