Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester mot socialtjänsten

/
  • Den nybildade föreningen vill bland annat hjälpa kvinnor som stött på problem i sina kontakter med socialtjänsten. I går ordnade de en demonstration för att sprida sitt budskap. Foto: Ulrika Andersson

En nybildad förening demonstrerade i dag utanför kommunhuset i Östersund. Föreningen ska bland annat hjälpa kvinnor som stött på problem i sina kontakter med socialtjänsten.

Annons

Föreningen har ännu inget namn eftersom den startades alldeles nyligen. En av initiativtagarna, Abigail Lehrer, har själv haft problem med socialtjänsten i Östersund och upplever att personer som handlagt hennes ärende inte har varit objektiva i sin bedömning.

– Jag har upplevt att handläggare kan bli subjektiva för att de inte gillar en som person.

Mia Bergendahl och Sofie Bergquist-Rus är de två andra av föreningens initiativtagare.

– Jag har lärt känna Abigail och fått höra om hennes problem så därför vill jag stötta och jobba för en förändring, säger Sofie Bergquist-Rus.

Hon hoppas att demonstrationen och initiativet till föreningen kan lyfta frågan om vilka problem som kan uppstå när utsatta kvinnor möter socialtjänsten.

– Jag tror lätt att det kan uppstå missförstånd och konflikter när exempelvis en misshandlad kvinna kommer till socialtjänsten för att söka hjälp.

Syftet med den demonstration som ägde rum i dag var bland annat att sprida information om problematiken och visa att föreningen finns.

– Jag hoppas att de som har problem ska komma till oss så att vi kan hjälpa dem att gå vidare och se hur man kan lösa problemen, säger Sofie Bergquist-Rus.

Mer läsning

Annons