Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problem att leva upp till målen för Peak Innovation

Peak Innovation har problem att klara målen att nå sina uppsatta mål. 150 jobb ska skapas inom turismbranschen i länet innan årsskiftet. Hittills har det bara blivit tre stycken.

Annons

Förra veckan beviljade Östersunds kommun en fortsatt satsning på det lokala forsknings- och affärsutvecklingsprojektet Peak Innovation. Skattebetalarna pytsar in 1 650 000 kronor de närmaste åren för att utveckla turism-, sport och friluftslivet i Jämtland och Härjedalen.

Men kommunledningsförvaltningen lyfte ett varningens finger inför beslutet om stöd förra veckan.

”…det finns signaler i måluppfyllelsen som visar att projektet kommer att ha svårt att uppfylla alla de mål som har satts upp”, skriver kommundirektör Bengt Marsh.

Och de senaste resultaten ser inte helt upplyftande ut för projektet:

• Målet är att inför årsskiftet 2011 skapa 150 arbetstillfällen. Utfallet enligt den senaste rapporten i höstas är tre jobb.

• Antal nystartade företag ska hamna på 32 stycken. Hittills: Tolv stycken.

• Målet är 30 forskarjobb. Hittills: Två stycken.

Kommunalrådet AnnSofi Andersson (S) är emellertid inte orolig för den tröga utvecklingen.

– Nej, jag är inte orolig. Det här är något nytt och vi måste acceptera att det tar tid. Jag tror inte att det kommer att bli något problem eftersom här är ett långsiktigt projekt.

Målet är 150 nya jobb. Tre har skapats och det är tio månader kvar innan målet ska vara uppfyllt. Är det för högt ställda mål?

– Jag tror inte det. Däremot tror jag att vi måste förstå att det tar tid. Det kan också vara så att det kommer i en ketchupeffekt. Vi har en sjuka ibland, att vi ska utvärdera så fort och är så otåliga på resultat.

Mer läsning

Annons