Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posten stänger igen alla företagscenter

Posten stänger sina företagscenter i hela landet. Sammanlagt ska 337 kontor och 585 tjänster bort inom en treårsperiod.

I vårt län berörs fem orter och totalt tio anställda.

Annons

Företagscenter finns i Åre, Strömsund, Odenskog och Stadsdel Norr i Östersund samt i Sveg.
– Men vi har Ånge också som räknas till vårt distrikt, säger Hans Gustafsson, Seko post som påpekar att avvecklingen redan har påbörjats.
Han säger att de ännu inte haft något möte med regionledningen, men att de vet att Postens företagscenter ska vara helt avvecklade i hela landet inom tre år.
– På några ställen kommer det att finnas ombud i egen regi, men det vet vi inte om det blir ett i Jämtland.
Hans Gustafsson tror inte att några anställda kommer att sägas upp eftersom de integreras i andra sysslor också. De flesta är brevbärare, men tio anställda berörs i någon form av förändringen.
Enligt Posten handlar det om att man vill anpassa sig till sina kunder. Många väljer i allt större utsträckning att gå till de 1 600 postombuden, butiker och bensinmackar eller att använda Postens internetservice. Större resurser ska därför läggas på dessa områden.
– Du som privatperson går till en butik eller en bensinmack för att hämta dina paket och nu får även företagarna göra det, säger Hans Gustafsson.
Detta kommer alltså inte som någon överraskning för facket eftersom frågan har utretts under lång tid. Redan har några anställda skickats hem med avtalspension från 1 januari.

Mer läsning

Annons