Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Porrkanal dök upp i barnfamiljs tv

En porrkanal har smugit sig in i barnfamiljen Ljungbergs tv-utbud. Mycket olyckligt säger vd:n för det ansvariga kanalbolaget.

Annons

Det var i fredags som Lena-Maria Ljungberg satt uppe sent och zappade mellan tv-kanalerna i lägenheten på Kvartersmästarvägen i Brunflo. När hon kom till den kanalplats som dagtid visar Viasat nature och Viasat crime så upptäckte hon till sin förvåning att porrkanalen Playboy channel visades.

– Det kan ju inte höra till vanligheterna att de visar porr i kommunalägda lägenheter, säger hon och frågar sig om det inte måste ha blivit något fel.

Själv tittar hon inte på porr och bryr sig inte särskilt mycket om att kanalen smugit sig in i utbudet. Men hon tror att det kan uppfattas som stötande för vissa barnfamiljer.

– Vårt barn är inte i den åldern ännu men det finns kanske andra familjer med äldre barn som inte tycker att det är så bra om det finns en sådan här kanal.

Högboms el har hand om kabel-tv-nätet för Östersundsbostäders fastigheter på Kvartersmästarvägen i Brunflo. Anders Medén säger att kanalbolaget måste ha gjort något fel.

– Vi har beställt Viasat nature och crime och inte Playboy. Det måste ha blivit något fel, det ska bli svart i rutan efter klockan tolv på natten.

Anders Medén säger att han omgående ska kontakta kanalbolaget för att få dem att åtgärda felet.

På kanalbolaget Svensk programagentur säger vd Hans Svensson att det här fenomenet är ovanligt men att det har hänt tidigare.

– Det här handlar ju om betalkanaler och det ligger inte i någons intresse att de kommer ut gratis. Det handlar helt enkelt om att man har en delad frekvens och att frekvensen inte stängts av under natten.

– Det är jättebeklagligt att man oförutsett fått in en sådan här kanal. Vi får gå in och kontrollera att den släcks ner och säkerställa att de här signalerna inte kommer ut.

Mer läsning

Annons