Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt färgade granar på julmarknaden

/

Granar hängandes i taket eller pyntade med konservburkar. Det fanns många olika varianter på årets julmarknad på Jamtli. Men där fanns även de traditionella ostarna och tovade tomtarna till salu.

Annons

I årets tävling Gran Prix klädde företrädare från samtliga politiska partierna granarna. Vänsterpartiets tema var rött, Moderaternas blått och Centerpartiet hade prytt sin julgran med mjölkkartonger och konservburkar syftandes på återvinning.

Vid granarna presenteras budskapet i form av skyltar men röstningen skedde efter utseendet också.

– Jag röstar på den blå granen för den var finast, säger Hampus Cronskär, 3 år.

Röstningen avslutas på söndag och prisutdelning sker i slutet av dagen.

I Hackåsgården finns en gran med inspiration från förra seklet hängandes i taket. I den hänger girlanger, rosor, flaggor och mycket ätbara saker.

– De första julgranarna hängde i granen just för att de skulle ta mindre plats och för att barnen inte skulle äta det goda som var upphängt, berättar Britt-Marie Borgström som jobbar på Jamtli.

Under marknaderna besöker många Hackåsgården. Doften av pepparkakor och värmen från järnspisen är en perfekt plats för trötta barn men även pappor. Där kan de vila och pyssla medan mammorna fortsätter att frossa i vad bodarna erbjuder.

– Grejerna jag säljer är handgjorda, allt från änglar av hönsnät till ljuslyktor. Det här är årets höjdpunkt för oss som pysslar. Alltid lika roligt, säger Annkristin Fredin.

Mer läsning

Annons