Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polissambon: Den psykiska smärtan har varit värst

Det är ett trasigt förhållande som målas upp under rättegången där en polis står åtalad för att under många år ha misshandlat och på andra sätt kränkt sin sambo.

Annons
Under förmiddagen på den första rättegångsdagen har den misshandlade kvinnan fått berätta sin historia om hur förhållandet med polismannen sett ut. Bilden hon tecknar är mycket dyster. Förhållandet som de haft sedan 2002 har kantats av bråk, hot, förnedring och misshandel. Kvinnan berättar hur hennes sambo vid ett tillfälle knäat henne så att hon brutit ett revben. Hon berättar också hur polismannen skallat henne så att hennes huvud svullnat upp och hur hon behövt ljuga om sina skador för bekanta. Trots de många fysiska påhoppen är det ändå inte den fysiska smärtan som hon tycker varit värst.
- Visst har det gjort ont fysiskt men det är det här psykiska som varit värst. Hur kan han göra något sådant här mot någon han älskar?, frågar hon sig under rättegången.
Kvinnan berättar att hon flera gånger tänkt avsluta förhållandet men att hon ångrat sig. Hon har också velat att de båda ska gå i samtalsterapi men polismannen har vägrat.
- Jag drömde ju någonstans att han skulle ta ansvar för det han gjort mig och att han skulle vilja ha hjälp så att det skulle kunna bli bra mellan oss.

Mer läsning

Annons