Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polishund hittade man som misstänks för dråpförsök

Tidigt på lördagsmorgonen kallades polisen till en lägenhet i Östersund där en man skadats i samband med bråk. Efter en stund greps en man i 25-årsåldern som misstänkt.

Annons

De inblandade männen är enligt uppgift bröder med varandra.

Enligt polisen blev en av männen knivhuggen i bröstet och alla tillgängliga patruller skickades till området. Larmet kom klockan 04:27 på lördagsmorgonen och en ambulans skickades omgående till den aktuella adressen.

När polisen kom till bostaden var gärningsmannen försvunnen. En hundpatrull som sattes in i spaningarna fick tämligen snabbt upp ett intressant spår. Hunden ledde polisen till en annan bostad i området där den misstänkte gärningsmannen befann sig och kunde gripas.

Polisen jobbade under helgen med att klara ut vilka ytterligare personer som varit i offrets lägenhet och kan ha sett vad som hände.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med skador som han ådragit sig i samband med händelsen och polisen rubricerar det som försök till dråp.

Mannen vårdas för skador på kroppen. Under lördagen bedömdes de inte som livshotande.

På grund av berusning eller drogpåverkan kunde den misstänkte inte höras om händelsen under lördagsmorgonen. Han är anhållen för försök till dråp eftersom ett tillhygge använts.

Uppgifterna om att även misshandel förekommit i lägenheten ska utredas närmare.

Mer läsning

Annons