Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker flera gärningsmän

/

Tillståndet för den man i 25-årsåldern som misshandlades i natt är något bättre. Det berättar förundersökningsledare Eva Posner-Storm.

Annons

Det var vid 01.00-tiden, natten mot söndagen, som flera gärningsmän gick in i en lägenhet i området vid korsningen Skolgatan/Stuguvägen. Gärningsmännen var maskerade. En av dem misshandlade en man i 25-årsåldern.

– Enligt de uppgifter vi har ska det ha varit någon eller några fler med i lägenheten än personen som misshandlade honom, säger Eva Posner-Storm.

Männen var där tillsammans och de som inte var delaktiga i misshandeln betraktas också som gärningsmän.

Den misshandlade mannen fördes medvetslös till sjukhuset i Östersund med svåra skador, enligt Östersundspolisen. Han hölls sedan nedsövd till söndagsförmiddagen, berättar förundersökningsledare Eva Posner-Storm.

Tillståndet för den misshandlade mannen hade förbättrats på söndagseftermiddagen. Polisen kunde höra honom.

– Vi har pratat med honom. Men det gav inte så mycket. Han är rejält misshandlad, mycket svag och pratar av naturliga skäl inte så mycket, säger Eva Posner-Storm till LT på eftermiddagen.

Ganska tidigt på lördagen gjordes en brottsplatsundersökning i lägenheten. Utredning och sökande efter gärningsmännen pågick under söndagen. Men resultatet är tunt och Östersundspolisen har få uppgifter att gå efter.

– Vi har inga signalement annat än kroppsbyggnad och klädsel, men de vill jag inte gå ut med nu.

Polisen har inte heller fått fram något motiv till misshandeln.

– Men vid sådana här händelser handlar det ofta om att målsäganden har något otalt med någon, säger Eva Posner-Storm.

Det finns två vittnen som hörts av polisen.

– Men vi har inte fått fram så mycket, säger Eva Posner-Storm.

Polisen vet att något slags tillhygge användes vid misshandeln. Men vad det var, vill förundersökningsledaren inte berätta. Enligt uppgift från nyhetsbyrån TT ska ett brännbollsträ ha använts.

Mer läsning

Annons