Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Relativt lugnt studentfirande

Polisen hällde ut alkohol för festande ungdomar och ingrep när det hade blivit för mycket av den varan under fredagens studentfirande.

Annons

Men på det stora hela gick det ganska lugnt till under kvällen och natten.

– Vädret hade nog betydelse för att studentkvällen blev ganska lugn, säger Jessica Eriksson, Röda korsets gruppledare i tjänst i fredags.

16 personer omhändertogs av polisen för fylleri under fredagskvällen och natten i samband med studentfirandet. Två av de omhändertagna var underåriga, som lämnades till socialtjänsten samt för kontakt med föräldrarna.

– Vi förverkade också en del alkohol utomhus. Men studentfirandet var relativt lugnt, säger Henrik Jonsson, vakthavande polisbefäl.

Sammanlagt 16 personer hade sjukvårdsberedskap genom Röda korset under kvällen och natten. De senaste åren har det varit självklart att föreningen finns på plats under studentkvällen, och så blev det i år också efter att kommunen tillslut bestämde sig för att ställa upp med finansiering.

– Det var smågrejer som vi fick hjälpa till med. Det brukar alltid bli något allvarligare och att någon skickas med ambulans, men det blev inget sådant i går (läs fredag), säger Jessica Eriksson.

– Det har blivit mer och mer vuxna och föräldrar ute på stan tycker jag. Det är bra, säger hon.

Mer läsning

Annons