Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker allmänfarlig vårdslöshet

/
  • Från balkongen där polisen i går gjorde teknisk undersökning, spred sig lågorna upp mot taket där det fanns kryputrymme men inga vindsutrymmen.   Foto: Jan Andersson

Balkongen, varifrån branden på Körfältet misstänks ha spridit sig vidare till taket, undersöktes närmare av polisens tekniker i går.

Annons

– Vi har gjort en del fynd men jag kan inte närmare gå in på vad, säger Per Handspik på polisens tekniska enhet.

En förundersökning har inletts där rubriceringen i dagsläget lutar mot misstänkt allmänfarlig vårdslöshet.

Vad som närmare framkommit vid den tekniska undersökningen vill inte polisen närmare kommentera med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Enligt Per Handspik är det i anslutning till balkongen som vissa fynd gjorts och för polisens tekniker är jobbet i stort sett klart.

Räddningstjänsten gör också en utredning för att syna omständigheterna kring den brandskadade madrass som efter släckningen på natten lades ut på balkongen, sedan en kvinna i bostaden andats in rök och körts till sjukhuset.

I fredags pekade det mesta på att brandhärden fanns i madrassen. Det medförde att lågor började få spridning under fredagens morgontimmar, ett nytt larm gick och samtliga hyresgäster i huset evakuerades.

– Vår undersökning har varit begränsad till lägenheten eftersom det är där branden har börjat, säger Per Handspik.

– Brandskadorna förefaller inte vara så stora i huset överhuvudtaget. Men hur det är med vattenskador vet jag inte i det här läget, säger Per Handspik.

Mer läsning

Annons