Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen kräver fler vakter vid Plaza

Ett ökat antal fall av misshandel har inträffat på nattklubben Plaza i Östersund sedan årsskiftet. Ökningen har fått polisen att reagera och kräva att fler vakter ska sättas in.

Annons

Under perioden januari till och med mars i år gjordes tolv anmälningar om misshandel där brottsplatsen uppgavs vara Plaza. Det innebär en markant ökning för restaurangen jämfört med tidigare och är betydligt fler än andra krogar i Östersund.

Det ökade antalet misshandelsfall har lett till att polisen krävt att nattklubben ska anställa fler vakter. Det innebär att Plaza sedan en tid tillbaka måste ha minst fyra ordningsvakter i tjänst på kvällstid torsdagar, fredagar och lördagar i stället för minst två som tidigare.

– Det har varit många anmälningar och fler än det normalt brukat vara. Men mycket ligger nog i att stället varit mer populärt än tidigare år och mycket folk genererar mer problem, säger Patrik Jonsson som är chef för närpolisen i centrala Östersund.

Han berättar att beslutet att kräva fler vakter inte enbart handlar om antalet anmälningar utan också om hur patrullerande poliser har upplevt situationen på Plaza.

– De poliser som rört sig i krogmiljön har tyckt att det varit för lite vakter och märkt att de inte alltid klarat av att hålla god ordning, säger Patrik Jonsson.

Niklas Juntti är restaurangchef på Plaza och tycker inte att polisens statistik över antalet anmälningar ger en helt rättvis bild.

– Den här markanta ökningen är en tillfällighet. Så vitt vi kan se handlar det om fem incidenter där de inblandade har anmält varandra vilket har lett till att statistiken gått upp, säger han och berättar att vissa personer som varit inblandade i de aktuella misshandelsfallen inte längre får komma in på Plaza.

Niklas Juntti berättar också att Plaza redan tidigare har haft fler vakter än de två som polisen krävt.

– Även när vi haft krav på två så har vi jobbat med minst tre vakter, säger han och tillägger:

– Samtidigt skulle vi gärna vilja ha en mer rättvis bedömning av antalet vakter. Till exempel en torsdag när vi har 300 gäster och inte hela huset öppet då tycker vi kanske inte att det behövs fyra stycken.

Mer läsning

Annons