Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen i länet bäst på att köra bil

131 000 kronor om dagen kostar polisens trafikincidenter i landet. Men för polisen i Jämtland handlar det om endast 9 000 kronor på ett helt år.

– Vi är bäst i Sverige, säger Helena Undrom tillförordnad biträdande chef för verksamhetsstöd hos polisen.

Annons

Polisen i Jämtland har alltså inte fått med än 9 000 kronor från Kammarkollegiets försäkringsavdelning i Karlstad för skador som de orsakat vid olyckor. Detta trots att Jämtlandspolisen har 32 bilar i sin bilpark.

Det är ment.se som plockat fram siffrorna från Kammarkollegiet. De visar att polisens trafiktillbud kostat skattebetalarna 119 miljoner, en siffra som stiger under 2009.

”Siffrorna som ment.se kan avslöja visar att kostnaderna för det första halvåret 2009 landade på knappa 24 miljoner kronor eller 131 000 kronor om dagen”, skriver de.

De riktar en eloge till Jämtlandspolisen som bara orsakat skador för 9 000 kronor. En siffra som de faktiskt själva misstrodde och var tvungna att kontrolla innan de vågade säga att det faktiskt var så.

– Vi har en väldigt bra förarutbildning här när aspiranterna kommer, säger Helena Undrom vidare.

– En egen utbildning där de får lära sig köra utryckning och tänka på miljö med mera och det tror jag har bidragit till detta.

– Dessutom följer vi upp när det blivit skada på bilarna under körning och ser om vi kan lägga till något i utbildningen.

Enligt ment.se kostar notan för poliserna i Stockholms län drygt 9 miljoner, Skåne län drygt 3,8 miljoner, Örebro län dryga 2 miljoner och Östergötland drygt 1,1 miljoner.

Mer läsning

Annons