Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke knivskars i Badhusparken – misstänkt överlämnad till sociala

/

En minderårig pojke greps av polis i Östersund på tisdagskvällen misstänkt för att ha knivskurit en person. Jouråklagare beslutade att överlämna pojken till de sociala myndigheterna.

Annons

Polis larmades till Badhusparken efter 21.30-tiden på tisdagen. En pojke hade blivit knivskuren i ryggen av en pojke under 15 år. Den skurne fick dock inga livshotande skador men fördes till Östersunds sjukhus för vård.

Polisen rubricerade händelsen som försök till mord. Men de är förtegna med uppgifter om hur den allvarliga misshandeln gått till.

– Åklagare har beslutat att ärendet ska överlämnas till de sociala myndigheterna. Vi kan inte göra något om det inte kommer in nya uppgifter, säger Per Thelin, utredare vid Östersundspolisen.

Det innebär att om det framkommer att någon som är 15 år gammal eller över, har varit inblandad, kan polisen fortsätta utreda ärendet.

– Eller om det kommer in nya uppgifter. Det har det inte gjort, säger Per Thelin.

Det finns flera vittnen till händelsen, som polisen pratade med på tisdagskvällen.

– Uppgifterna om det fanns också med när åklagaren fattade beslutet, säger Per Thelin.

Tidigare på tisdagskvällen var det många ungdomar som rörde sig i Badhusparkområdet i och med invigningen av Storsjöcupen. På kvällen tågade ungdomarna genom Östersund centrum till parken där det var underhållning på scenen.

Mer läsning

Annons