Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plazas nya ägare ska bygga på höjden

/
  • Bräckebördige Stefan Karlsson och Ingemar Jonsson blir nya delägare till hotell Plaza i Östersund.  I går blev affären klar. Foto: Ulrika andersson
  • ”Man blir lite nostalgisk när man kommer till Östersund”, säger Stefan Karlsson som i dag driver hotell Lappland i Lycksele.

I går fick hotell Plaza i Östersund nya ägare. Stefan Karlsson och Ingemar Jonsson har köpt hotellet och fastigheten för mångmiljonbelopp.

Annons

– Nu ska vi bygga om och bygga ut, säger Stefan Karlsson. Vi ska försöka bygga på höjden så det blir ytterligare en våning med 40-60 hotellrum och sedan ska det byggas en spa-anläggning.

Stefan Karlsson kommer att stanna kvar i Lycksele där han sedan många år driver hotellrörelse.

Vd på plats i Östersund blir Ingemar Jonsson som redan i dag flyttar in på hotellet till dess det löser sig med en lägenhet.

Stefan Karlsson är alltså tillbaka i Östersund där han för 12-13 år sedan drev bland annat Saga, Mitt In, Onkel Adam och Levinska. Jämtland är hemma för Stefan Karlsson eftersom han är uppväxt i Bräcke där han också började sin karriär.

– Jag är ju jämte, säger han, och känner speciellt för länet. Nu tar vi över hotellet per den 15 maj och fastigheten från den 1 juni. Ombyggnaden startar till hösten.

Det var Ingemar Jonsson som ville ha ett hotell sedan hotell Södra berget, där han var vd, såldes. Nu har de mycket idéer för Östersund som de anser vara en fantastisk stad.

– Vi ska försöka marknadsföra Östersund, fortsätta vår affärsidé genom att sälja färdiga paket, säger Stefan Karlsson vidare.

– Det är nu man ska satsa om man hittar något bra eftersom det är så turbulent i världen.

Ingemar Jonsson ska börja med att lära sig driften av hotellet.

– Det är jättekul att få komma in här på hotellet när det ligger på topp, säger han. Det ska vara ett stadshotell och ingå i Scandic även fortsättningsvis.

Därmed lämnar Joakim Wiklund sin rörelse efter 10 år.

– Det är kul att lämna från sig ett bra hotell med en fantastisk personal, säger han. Men hotellet var inte till salu.

– Stefan ringde mig och frågade om jag inte skulle sälja hotellet, men jag sa nej flera gånger innan jag efter att ha funderat länge till sist bestämde mig.

– Nu ska jag fundera över vad jag ska göra i framtiden. Det här blir en stor förändring i livet och nu ska jag göra ett avslut.

Mer läsning

Annons