Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plattläggare till LT: Det här är mitt jobb

Länstidningen har träffat en av de personer som erbjuder sina tjänster som platt- läggare i Östersund. Mannen tillbakavisar all kritik om att några oegentligheter kring verksamheten skulle förekomma.

Annons

Plattläggaren befinner sig på en dörrknackningsrunda i ett villaområde i Östersund när LT träffar honom.

Mannen, som pratar engelska med distinkt brittisk accent, presenterar sig genast och visar även upp sitt pass.

Med sig har han en pärm med bilder över diverse plattsatta uppfarter och gångstigar som han själv säger sig ha utfört.

– Vi är två personer som går och knackar dörr för att erbjuda våra tjänster som plattsättare, förklarar han och säger att de båda befunnit sig i Östersund i några dagar.

– Vi har än så länge bara letat anbud, men vi har fått några intresserade här i stan som ska höra av sig lite senare.

Förutom pärmen med bilder ger han oss även en folder med sitt eget och företagets namn samt två mobilnummer. Dessutom visar han upp ett dokument från Skatteverket som visar att mannen sedan en dryg månad tillbaka är registrerad som enskild näringsidkare i Sverige.

Vid en senare kontroll mot företagsregistret som LT gör visar sig mannens organisationsnummer från dokumentet stämma överens med de uppgifter som finns registrerade hos Skatteverket. Där framgår att mannen är aktiv i momsregistret, men samtidigt ej är registrerad för F-skatt.

Den enskilda firman är även registrerad som arbetsgivare.

– Det här är mitt jobb; att sätta plattor. Jag har papper på att det är min verksamhet, det finns inga konstigheter med det, säger mannen innan han promenerar vidare mot nästa villa.

Mer läsning

Annons