Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plats för äldre att mötas

/
  • Till en början kände Signe Elgendahl och Nelly Olofsson inte igen varandra. ”Men dig har ju jag träffat förut”, säger Nelly till Signe och kramar om henne. Det är första gången Nelly besöker mötesplatsen för äldre i Brunflo och hon tycker att det är mycket trevligt. Foto: Ulrika Andersson
  • Ingrid Olsson leder verksamheten på mötesplatsen och hon tycker att det är ett bra alternativ till föreningslivet. ”Här kan människor komma och umgås utan att det behöver kosta så mycket”. Astrid Andersson och Alvar Rickardsson brukar komma förbi ofta och hälsa på.
  • Mötesplatsen  för äldre håller  till i garaget under Studieförbundet Vuxenskolan. Ingrid Olsson tycker om lokalen, men skulle vilja att den var mer anpassad för äldre.

I ett omgjort garage på Centrumvägen i Brunflo kan äldre träffas och umgås några timmar i veckan - ett välkommet inslag för flera besökare.

– Många äldre sitter hemma och är ensam och då är det bra att sådana här ställen finns, säger 72-årige Alvar Rickardsson.

Annons

När sommaren börjar gå mot sitt slut drar flera höstaktiviteter igång. I dag startade mötesplatsen för äldre i Brunflo igen efter sitt sommaruppehåll.

– Jag är helt ensam och kan inte ta mig för så mycket eftersom jag ser dåligt. Det är trevligt att vara här och träffa folk, säger Signe Elgendahl som brukar kika förbi så ofta hon kan.

Ingrid Olsson arbetar på mötesplatsen och hon fyller träffarna med olika aktiviteter. Under hösten kan de äldre bland annat få gymnastisera, baka och lyssna på olika föreläsningar. Men det viktigaste tycker hon är att umgås och bara ta sig en fika.

– Alla som vill får komma förbi. Det är inte alla som orkar med föreningslivet och då är mötesplatsen för äldre ett bra alternativ, säger Ingrid.

Nelly Olofsson är med för första gången och hon tycker att det är bra att det finns sådana här ställen för de äldre.

– Det är bra för mig att komma ut och träffa lite folk, säger hon.

Två gånger i veckan ordnas träffar i Studieförbundets vuxenskolas garage som är omgjort till en lokal. Verksamheten ska vara kostnadseffektiv.

– Jag brukar baka allt bröd hemma till fikat, berättar Ingrid.

Mötesplats för äldre är ett projekt som drivs av Östersunds kommun och som på flera ställen i kommunen har skapat möjligheter för äldre att träffas.

Mer läsning

Annons