Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på flerfamiljshus i centrala Frösön

/
  • En privat fastighetsägare vill bygga flerfamiljshus i centrala Frösön. Kommunen väntas ge positivt planbesked på onsdag.

Ett första steg mot fler bostäder på Frösön ska tas i veckan.

Annons

Det är en privat fastighetsägare som har ansökt om ett planbesked för att kunna bygga flerbostadshus på Villavägen mellan Fritzhemsgatan och Frösövägen.

Ärendet ska upp för diskussion på miljö- och samhällsnämndens sammanträde på onsdag.

Tjänstemännen gör tummen upp för satsningen:

"I planprocessen behöver byggnadernas utformning, höjd och placering studeras vidare i förhållande till terrängen och befintlig bebyggelse. Andra frågor som behöver studeras vidare är möjlighet att ordna parkering och friytor inom fastigheterna".

Och den snart 20 år gamla översiktsplanen över centrala Frösön är rätt tydlig med hur byggnaderna i så fall ska se ut:

"Ljusa putsfasader eller röda tegelfasader och röda eller grå täckningsmaterial rekommenderas på flerbostadshus. Flervåningshus ska i första hand placeras på lägre nivåer kring Frösövägen med maximalt tre våningar plus eventuell suterräng".

Samtidigt poängterar stadsarkitekten Maria Boberg i sitt förslag till beslut att ett planbesked är "ett mycket tidigt principbeslut" och att ett positivt planbesked inte är någon garanti för att planen kommer att antas.

Om allt går som det är tänk ska planarbetet kunna påbörjas nu under våren och ska kunna vara klart för antagande våren 2017.

Läs mer:

Ja till jättesatsning på bostäder på Frösön

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Mer läsning

Annons