Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pierres bil tömdes på bensin – mitt under affärsrusningen

/
  • ”Här utanför Kvantum stod min bil i fredags när den blev tömd på bensin”, berättar Pierre Anderssson från Östersund. Foto: Jan Andersson”Jag vill att de som sett något misstänkt här på parkeringen hör av sig till mig eller polisen”, säger Johan Svensson, butikschef på Kvantum.

Mitt under affärsrusningen passade någon på att slanga bensinen ur Pierre Anderssons bil utanför Kvantum i Odensala.

– Det är så fräckt gjort att man saknar ord, säger Pierre.

Annons

I fredags, när Pierre Andersson från Östersund, åkte till jobbet på hemtjänsten i Odensala, upptäckte han att bensinen i sin Ford Explorer var på upphällningen. Därför passade han på att tanka innan han ställde bilen på Kvantums parkering, där hemtjänsten har några platser reserverade.

– Jag ställde bilen här klockan ett och det var fullt med bilar på parkeringen. När jag jobbat klart klockan tio på kvällen så satte jag mig i bilen för att åka hem, då var det tomt i tanken!

Nu undrar Pierre hur någon eller några kan vara så otroligt fräck att de vågar slanga ut bensin ur hans stadsjeep mitt på en parkeringsplats, full med andra bilar och folk som rör sig bland dem.

– Jag blev så paff att jag inte ens har kommit mig för att göra en polisanmälan, säger Pierre Andersson, när vi träffas på Kvantums parkering.

Pierre misstänker nu att det är några ljusskygga typer som åker omkring på parkeringarna i Östersund och slangar bensin ur just stadsjeepar.

– När jag pratade med min kompis, som har en liknande bil, visade det sig att han råkat ut för samma sak, fast på travparkeringen några dagar tidigare. Hans bil lyckades de tömma så totalt att han inte ens kunde starta den när han skulle i väg.

Pierre undrar också om tjuvarna har satt en slang mellan bilarna eller om de har dunkar med sig.

– Jag hade nog 40–50 liter i tanken, så det krävs ju några dunkar att rymma det.

Johan Svensson är butikschef på Kvantum. Han blir bestört när han hör vad som hänt på hans parkering.

– Man upphör inte att förvånas över någonting snart. Det är höjden av fräckhet att stjäla bensin mitt bland bilarna på utanför affären. Man undrar hur de ens kommer på idén.

Johan Svensson kommer nu att polisanmäla stölden och han efterlyser eventuella vittnen som sett folk med bensindunkar och slangar utanför Kvantum.

– Då kan de höra av sig till mig eller till polisen.

Polisinspektör Mats Eriksson vid Östersundspolisen säger att slangning av bensin är vanligare än man kan tro.

– Kanske inte på en parkering full med folk som i det här fallet, men vi får en ett antal anmälningar per månad från bilister som fått sina tankar tömda.

Eriksson säger också att den här typen av brott, som vanligen utförs av ungdomar, blir vanligare när kvällarna blir mörkare.

– Bästa sättet att skydda sig mot bensinstöld är att inte ställa bilen på någon undanskymd plats och försöka att ha lås på tanklocket.

Några som haft stora problem med bränslestölder är skogsmaskinsägare som får hela cisterner med diesel tömda efter någon skogsväg

– Då handlar det ofta om vidareförsäljning och de tjuvarna har ofta elpumpar och stora fat med sig på släpvagnen, säger Mats Eriksson.

Mer läsning

Annons