Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pia Sandvik Wiklund nytt länsråd

/

Pia Sandvik Wiklund, nuvarande rektor på Luleå tekniska universitet, har i dag utsetts av regeringen till nytt länsråd i Jämtlands län.

Annons
- Vi har fått den bästa tänkbara kompetens som vi kunnat önska oss. Hennes gedigna akademiska bakgrund och erfarenhet från kvalitetsarbete i näringslivet är en oerhört värdefull tillgång, säger landshövding Britt Bohlin i ett pressmeddelande.
Pia Sandvik Wiklund bor i dag med sin familj på Frösön. Hon är utbildad civilingenjör och har en teknologie doktorsexamen och har varit verksam i så väl näringslivet som universitetsvärlden. Rektor för Luleå tekniska universitet har hon varit sedan 2005.
- Det är hedrande och jag är stolt att få den här möjligheten. Att jobba på Länsstyrelsen för länet känns både spännande och stimulerande. Jag vet att det finns mycket kompetens och kunnande på Länsstyrelsen och jag ser fram emot att börja arbeta där, säger Pia Sandvik Wiklund.
Pia Sandvik Wiklund var tidigare även prorektor på dåvarande Mitthögskolan i Östersund, en tjänst som idag innehas av hennes man Håkan Wiklund.

Mer läsning

Annons