Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pia blev historisk som länets första kvinnliga länsråd

/
  • Foto: Henrik Flygare

Pia Sandvik Wiklund, nuvarande rektor på Luleå tekniska universitet, har utsetts av regeringen till nytt länsråd i Jämtlands län.

Annons
Hon blir därmed länets första kvinnliga länsråd och en av få kvinnor på den befattningen i hela landet.
1 mars kommer hon att vara på plats för att börja sitt nya, som hon tycker, spännande jobb.
- Jag kommer att tillsammans med landshövding Britt Bohlin medverka till att länsstyrelsen får en tydlig profil i viktiga frågor, säger hon.
Hon pekar också på det speciella läget som råder i brinnande lågkonjunktur då det behövs en kraftsamling.
- Vi har fått den bästa tänkbara kompetens som vi kunnat önska oss. Hennes gedigna akademiska bakgrund och erfarenhet från kvalitetsarbete i näringslivet är en oerhört värdefull tillgång, säger landshövding Britt Bohlin.
Hon säger även att det fanns många kompetenta sökande till tjänsten med erfarenhet från både statlig och kommunal förvaltning. Men ingen kunde mäta sig mot Pia Sandvik Wiklunds kompetens vad gäller erfarenhet från näringsliv och entreprenörskap.
Pia Sandvik Wiklund bor i dag med sin familj på Frösön. Hon är utbildad civilingenjör och har en teknologie doktorsexamen och har varit verksam i så väl näringslivet som universitetsvärlden. Rektor för Luleå tekniska universitet har hon varit sedan 2005.
Hon är glad att få ett jobb i länet där hon bor. Hon slipper därmed pendlandet till jobbet i Luleå.
- Det är hedrande och jag är stolt att få den här möjligheten. Det är ett stimulerande jobb där jag kommer att få lära mig mycket samtidigt som jag även kommer att kunna tillföra en del.
Pia Sandvik Wiklund har tidigare varit prorektor på dåvarande Mitthögskolan i Östersund, en tjänst som idag innehas av hennes man Håkan Wiklund.

Mer läsning

Annons