Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson Invest satsar på vind före fastigheter

/
  • Persson Invest har tillsammans med Jämtkraft bildat bolaget JP Vind AB och ska gemensamt satsa på förnyelsebar energi i form av vindkraft. ”Det ligger rätt i tiden”, säger Bob Persson, vd för Persson Invest, som inte har några planer på att utöka ägandet av fastigheter. Foto: Ulrika Andersson

Persson Invest redovisade stora förluster inom sågverken och personbilsförsäljningen förra året. I år satsar företaget på vindkraft.

– Det är rätt i tiden.Regeringen och riksdagen säger att en stor del av energin ska komma från förnyelsebara källor, säger Bob Persson, vd för Persson Invest.

Annons

Jämtkraft och Persson Invest har tillsammans bildat bolaget JP Vind AB för att gemensamt satsa på utvecklingen av förnyelsebar energi. Förra veckan upphandlade bolaget ett konsultföretag som ska göra miljökonsekvensbeskrivning.

– Vi är precis inne i första fasen nu, säger Anders Jönsson, vd för JP Vind.

Målet är att en ansökan ska lämnas in senast vid årsskiftet. Anders Jönsson tror att det därefter kan ta tre till fem månader innan de får ett godkännande.

Vindkraftparken planeras i Moskogen, söder om Järpen. Där äger Persson Invest redan både fastigheter och mark. Förhoppningen är att företaget ska bygga mellan 30-60 vindkraftverk.

– Men det beror också på anslutningsmöjligheter till elnätet. Det finns inte hur många som helst, säger Anders Jönsson.

Målet med JP Vind är att driva på vindkraftutvecklingen i regionen och om förutsättningarna visar sig vara tillräckligt bra kan bolaget även investera i större vindkraftparker.

Förutom vindkraftverk tror Bob Persson att det är bra att satsa på fastigheter i dagsläget. Persson Invest är redan den största ägare i börsnoterade bolaget Diös.

– Det är låga räntor och vi har bara stabila hyresgäster, säger han.

Bob Persson håller sig dock något avvaktande till börsen och har för närvarande inga planer på fler börsaffärer eller utöka ägandet av fastigheter. Men ett tänkbart alternativ för investering i fastigheter för Diös kan vara Skrindans stora fastighetsbestånd i bolagen Fabös och Norrvidden.

– Vi har inga kontakter igång från vår sida. Men det är ett bestånd som finns i Norrland och kan därför vara intressant för Diös, säger Bob Persson.

Mer läsning

Annons