Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson Invest bygger det nya köpcentrumet

/

Nu börjar planerna på det nya köpcentrumet i Odenskog ta form. Det är Persson Invest som tillsammans med ett norskt företag ska bygga 20 000 kvadratmeter mellan varuhuset Jula och rondellen på Hagvägen.

Annons

– Vi köpte marken där det nya köpcentrumet ska ligga för ett och ett halvt år sedan, säger Ulf Ejenstam, som är fastighetschef på Persson Invest. Nu är detaljplanen på gång och vi räknar med byggstart om drygt ett år.

Det är fastighetsbolaget NHP i Östersund, där Persson Invest är hälftenägare, som tillsammans med det norska fastighetsbolaget NHP -AS ska bygga det nya köpcentrumet. Tidigare fanns andra norska intressenter, som nu dragit sig ur projektet.

Det nya köpcentrumet, som kommer att få en affärsyta på cirka 20.000 kvadratmeter, ska enligt planerna bland annat innehålla en livsmedelsbutik och butiker för vitvaror, möbler kläder och sportartiklar.

– Vilka affärer eller kedjor som är aktuella är inte bestämt, men vi vill utveckla Lillängeområdet, säger Ulf Ejenstam.

Han berättar också att Mekonomen, som finns inom området blir kvar, likaså poståkeriet och Jula.

– Däremot ska fastigheten där nu reservdelsbutiken Meca nu finns flyttas. Vi ska försöka plocka ner huset så mycket som det går och montera upp det på ett annat ställe i Odenskog. Huset är byggt i betongelement, så det bör inte vara några problem med att montera ner det, säger Ejenstam.

Anställda på Meca har redan börjat att packa ner delar av sitt lager i flyttkartonger.

– Vi har vetat om i några månader nu att vi ska bort härifrån, säger Ulf Andersson, som är reservdelsman på Meca. Vi kommer att påbörja flytten till våra nya lokaler i början av april.

Ulf Andersson säger att Meca har funnits i samma lokaler sedan 1972.

– Det är med blandade känslor vi flyttar härifrån, men det känns spännande att få nya lokaler. Den här kåken är alldeles för stor för oss.

Ulf Ejenstam säger att den det nya köpcentrumet kommer att stå klart tidigast julen 2012.

 

Mer läsning

Annons