Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen kan andas ut – Åklagarkammaren kvar

/

Åklagarkammaren i Östersund blir kvar. I går meddelade riksåklagare Anders Perklev på plats i Östersund att chefstjänsten ska utlysas. Därmed kan personalen i Östersund andas ut.

Annons

– Jag har träffat åklagarkammaren här och meddelat dem att lysa ut chefstjänsten efter Mikael Lundquist som ska sluta. Jag har också sagt att vi inte ska göra några förändringar i kammaren för närvarande, säger han.

Det blir alltså ingen chefstjänst i Sundsvall, som då skulle bli chef även för åklagarkammaren i Östersund, något som oroat personalen här.

– Nu lyser vi ut tjänsten och hoppas på duktiga, kvalificerade sökande. Vi har alltså inte några planer på förändringar just nu.

Men han säger ändå att de som alla andra organisationer på lång sikt måste se över sin struktur och organisation.

– Det är inte så att vi kan säga att åklagarkammare i Sverige för all framtid ska se ut som det gör i dag. Vi måste som alla andra se till att vi har en effektiv organisation. Men för närvarande finns inget underlag att fatta beslut om några förändringar.

Om varje län ska ha en egen åklagarkammare kan han inte slå fast eftersom de måste avvakta ett underlag som säger hur de ska få den effektivaste organisationen.

Men det handlar även om hur tingsrätterna är fördelade, det måste i vart fall finnas åklagare som kan delta i sessioner på varje ort där det finns tingsrätter.

– Jag tror att åklagarkammaren är nöjd med de besked jag lämnat i dag, säger han innan han rusar vidare till flygplatsen.

Mer läsning

Annons