Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal: Varslet kom överraskande

– Alla är överraskade. Varslet kom som en blixt från en klar himmel, säger Bertil Persson, som representerar Unionens fackklubb på Aditro. På tisdagen varslade företaget mer än hälften av de 400 anställda.

Annons

Chock, lite bitterhet, många frågor, oro bland vissa men också en ganska god stämning, så sammanfattar han stämningen på Aditro efter tisdagens varsel.

– Det är mer oro bland de äldre än de yngre. De yngre är ofta lite mer rörliga och är inte lika bundna till hus och barn som äldre.

– Vår uppfattning är att företaget hanterade detta fördömligt. De informerade personalen vid ett antal möten under tisdagen och det var småmöten på olika avdelningar med möjlighet för personalen att ställa frågor och diskutera.

– De hade inte kunnat göra detta på något annat sätt, säger Bertil Persson.

Förhandlingar mellan fack och arbetsgivare pågår och fram till att de är klara så kan personalen inte få så mycket mer än allmänna besked.

– Vem och exakt hur många som får gå vet inte förrän vi är klara. Men vi vet att företaget är mån om att det ska bli ett så bra avslut som möjligt för de som måste gå.

– Det är också bra att kontakt redan tagits med andra myndigheter, kommun, trygghetsrådet och arbetsförmedlingen, säger Bertil Persson.

Han är dock försiktig med att sia om när förhandlingarna kan vara klara.

– Så fort som möjligt... en uppskattning är kanske om två veckor. Vi jobbar så fort vi kan, säger Bertil Persson.

Han tror att det kommer att komma fler frågor från personalen under nästa vecka.

– Då har de hunnit landa lite i det här beskedet, säger Bertil Persson.

Mer läsning

Annons