Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle gick från arbetslöshet till en fast anställning

/
  • Pelle Andersson fick med hjälp av Samhall praktik på Ica Blå Center. I dag är han fast anställd. Foto: Ulrika Andersson
  • Helena Westin på Samhall i Jämtland tror att arbetsplatspraktik är den bästa vägen för människor med nedsatt arbetsförmåga att få riktigt jobb.

Samhall i Jämtland var förra året bäst i landet på att slussa ut människor i arbete. Pelle Andersson kunde med hjälp av Samhall gå från arbetslöshet till fast anställning.
– Det är jätteskönt att ha ett riktigt jobb att gå till.

Annons

Pelle Andersson kom i kontakt med Samhall i slutet av nittiotalet när han blev uppsagd från sitt jobb inom äldrevården. Sedan dess har han med hjälp av Samhall fått praktik på flera olika arbetsplatser, till exempel som hotellstädare och fastighetsskötare. För två och ett halvt år sedan fick han praktik på Ica Blå Center. I augusti förra året blev han fast anställd. Nu är han helt självständig från Samhall.

Pelle arbetar mest med att packa upp varor.

– Jag trivs bra med mina arbetsuppgifter, säger Pelle Andersson.

Genom Samhall i Jämtlands län kom 29 personer ut på arbetsmarknaden förra året. Samhalls mittregion med Jämtland, Västernorrland och Gävleborg blev den bästa i landet när man slussade ut 6,2 procent av sina medarbetare.

Det är bättre än de fem procent som är det interna målet och som Samhall på riksnivå inte klarade av att nå.

Samhalls idé är rehabilitering genom arbete. Människor med nedsatt arbetsförmåga kan genom Samhall få en väg ut på arbetsmarknaden. Åsa Berg, regionchef, säger att nyckeln till framgång är förmågan att matcha rätt personer med rätt arbetsplats.

– Vi har också väldigt bra relationer med Arbetsförmedlingen. Vi måste hela tiden kartlägga behoven på arbetsmarknaden.

Helena Westin är arbetsområdeschef på Samhall i Jämtland. Hon säger att övergångar, steget från Samhall till ett riktigt arbete, är ett av Samhalls största mål.

– Vi finns ju till för att föra ut människor i arbete, säger hon.

En stor del i arbetet är att motivera och utveckla medarbetarnas kompetens. Därför har man ansträngt sig mycket för att fler medarbetare ska få riktig arbetsplatspraktik istället för att arbeta i Samhalls egen tillverkningsindustri.

– Det är lättare att utvecklas ute i det riktiga arbetslivet och det blir dessutom mycket lättare att gå direkt från praktik till anställning.

Mer läsning

Annons