Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa frias från misstankar om sexövergrepp på sina barn

Tingsrätten friar en pappa i länet från misstankar om våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp mot sina barn.

Annons

Han fälls däremot för att ha ofredat sin sambo sexuellt vid ett tillfälle. Men tingsrätten friar mannen från anklagelser om grov kvinnofridskränkning.
Barnen är i förskoleåldern och anklagelserna handlade om att pappan under drygt en månad genomfört sexuella handlingar mot dem.
Tingsrätten konstaterar i domen att det inte är ställt utom rimligt tvivel att pappan handlat på det sätt som åklagaren gjort gällande.
Många uppgifter i målet har i första skedet samlats in av mamman. Varken speciellt utbildad polis eller behandlingspersonal har mottagit och ställt frågor kring den första berättelsen, där pappan frias från misstankar om våldtäkt mot ett av barnen.
Barnens mamma har gjort bandinspelningar med barnen. Inspelningar som tingsrätten anser har ett flertal brister ut bevissynpunkt.
– Inspelningarna måste bedömas med stor försiktighet och kan inte ensamma läggas till grund för en fällande dom, enligt tingsrätten.
Det gäller även värderingen av de berättelser det andra barnet lämnat, där pappan frias från anklagelser om grovt sexuellt övergrepp.
Mannens fälls för ett fall av sexuellt ofredande av sin sambo och ska betala 5 000 kronor i skadestånd.
Straffet blir 15 400 kronor i sammanlagda dagsböter.

Mer läsning

Annons