Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst om flytt till ny fritidsgård

/
  • De här lokalerna i landstingsborgen har fritidsgården Östman erbjudits. Men efter ett halvår är någon flytt fortfarande inte bestämd. Nicolaj Lurjé och Oskar Holm närmast kameran passade på att kolla in förutsättningarna när lokalerna visades i oktober.Foto: Henrik Flygare

Ungdomarna på Frösön riskerar att bli utan samlingslokal. Fritidsgården Östman har stängt och flytten till nya lokaler i landstingsborgen omges av oklarheter i spåren av finanskrisen.

Annons

– Vi vet inte hur det blir och häromdagen var jag i kontakt med förvaltningschefen på kommunen som inte heller visste, säger Magnus Stålbring, fritidsledare som jobbat på Östman.

Sedan många år har fritidsgården funnits på Östbergsskolan, men de lokalerna är byggarbetsplats för kommande förskoleverksamhet.

I oktober samlade personalen synpunkter från ungdomar genom att bjuda in dem till de nya lokaler som fritidsgården erbjudits i landstingsborgen på Frösön.

Läget mellan Frösön och Östersund gillades av flera men vad lokalerna i landstingsborgen egentligen ska innehålla för att det ska bli bra, ville man få en bredare bild av.

– Efteråt har det skissats lite och det var förhandlingar med Fabös som äger landstingsborgen. Men finanskrisen gör att det känns svävande, enligt Magnus Stålbring som nu jobbar med 10-12-årsverksamheten och har fått en kontorsplats på Vallaskolan.

Östman har hållit stängt sedan i november.

– När öppnar det nya stället? är en återkommande fråga från ungdomarna, säger Magnus Stålbring som under ett halvår inte har kunnat ge dem några klara besked.

– Det är mer än bara fritids i den här frågan. Östman har också haft en caféverksamhet för eleverna på Östbergsskolan. Som läget är nu finns ingen mötesplats för ungdomar på centrala Frösön som motsvarar Östman, konstaterar Magnus Stålbring.

Mer läsning

Annons