Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar beslutet om alkoholtillstånd till O’Learys och Pause

Östersunds kommun kommer att överklaga länsrättens beslut att låta O’Learys och Pause behålla sina alkoholtillstånd. I alla fall om Stefan Konradsson får bestämma.

Annons

Socialnämnden i Östersunds kommun beslutade i oktober att de båda restaurangerna O’Learys och Pause inte skulle få behålla sina tillstånd att servera alkohol. Bland annat eftersom det fanns misstankar om att krogverksamheten under en period skötts via bulvaner. Företagen hade även under perioder haft skulder och ofullständiga styrelser.

Men ägarna till de båda krogarna överklagade socialnämndens beslut och förra veckan kom länsrätten med sin dom. Rätten ansåg i och för sig att kommunen haft fog för att återkalla alkoholtillstånden men dömde ändå till krogägarnas fördel eftersom de vidtagit åtgärder för att rätta till bristerna. Det stannade vid en varning.

Socialnämndens ordförande i Östersund, Stefan Konradsson (V), tycker att länsrätten fört ett konstigt resonemang.

– Vi tycker att alkohollagen är tydlig på den här punkten. Det man rättar till efter en tillsyn ska inte spela någon roll. Om man kör för fort på en 110-väg kan man inte komma och säga att man de närmaste månaderna bara ska köra 50 och på så sätt komma undan.

Stefan Konradsson tycker att det är viktigt att ärendet får prövas även av kammarrätten.

– Vi har inte fattat något formellt beslut om att gå vidare med det här ännu men jag hoppas att vi kan göra det på nästa nämndsammanträde, säger han.

Kommunen har även lämnat in en anmälan till polisen som gäller misstankarna om att krogägarna förfalskat namnteckningar på handlingar som lämnats in till kommunen.

Mer läsning

Annons