Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundsflyg har lyft

/
  • Pappersflygplanstävlingen blev en riktig hit.
  • Strax efter 17.00 på söndagseftermiddagen lyfte Östersundsflygs premiärtur till Stockholm Bromma enligt tidtabell. ”Många tycker att vi är galna som kör igång i lågkonjunktur men vi vill ju att det ska vara billigt att flyga så det passar bra”, säger Magnus Trense (lilla bilden). Foto: Håkan Luthman

På söndag eftermiddag lyfte Östersundsflyg från flygplatsen på Frösön för första gången.

Annons

Under ett par timmar på eftermiddagen höll det nya lågprisbolaget baluns på flygplatsen. Det lottades ut flygbiljetter, hotellnätter och ett och annat radiostyrt flygplan. Det dåliga vädret satte stopp för rekordförsöket i flygplanlyft med mankraft men Magnus Trense, bolagets chef, utlovar ett sådant försök en annan gång.

– Det känns riktigt bra idag, vi har väntat länge på att få köra igång. Det är kul att det är så många som kommit. Vi hade tårta för 500 personer, och det har tagit slut, säger Magnus Trense.

Konceptet som bolaget driver föddes 2001 på Gotland, som en protest mot flygmonopolet. Och med lokala företagare som ägare tror man på framgång med att pressa priserna på flygresor till och från länet.

– Nu hoppas vi att Jämtarna vill flyga med oss, säger Magnus Trense.

 

Mer läsning

Annons