Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersunds kommun svarar på kritik: Vi hade en handlingsplan men den var inte tillräckligt känd ...

Östersunds kommun svarar nu på Skolinspektionens kritik. Skolinspektionen ansåg att de brustit i stödet till en elev så att hans rätt till utbildning och särskilt stöd inte uppfyllts.

Annons

Pojken hade under sitt sjätte skolår mycket frånvaro och situationen i skolan blev dålig. Eleven hamnade vid mer än ett tillfälle i konflikter där han hotade andra elever samt en lärare.

Det ledde till att eleven inte längre var välkommen till skolan.

Under en månads tid gick eleven då inte i skolan. Mamman anmälde händelsen till Skolinspektionen eftersom hon upplevde att hennes barn var avstängt. Skolinspektionen riktade sedan kritik mot Östersunds kommun för deras agerande kring hur man skulle ta hand om problematiken kring elevens skolgång.

Nu svarar Östersunds kommun på kritiken. De skriver att de har en handlingsplan för förebyggande arbete kring närvaro, men den har inte varit tillräckligt känd. Den arbetas nu om och kommer bli mer känd under vårterminen 2010.

De har under höstens möte i rektorsgruppen tagit upp vikten av att snabbt utreda åtgärdsprogram och anpassade studiegångar. I ett längre perspektiv kommer elevhälsoplanen ändras med tydligare fokus på vikten av rutiner och åtgärdsprogram.

Dessutom har en samverkansgrupp som jobbar med dessa ämnen utökats med en rektor. Tidigare ingår redan personal från elevhälsan, socialtjänsten, habiliteringen och psykiatrin.

Mer läsning

Annons