Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundare Sverigebäst på omvårdnad

/
  • Mattias Nilsson från Föllinge och Mikael Eriksson från Östersund tog hem första pris i Yrkes-SM 2010 där de tävlade i grenen omvårdnad.

Mattias Nilsson från Föllinge och Mikael Eriksson från Östersund är bäst i landet på omvårdnad. De båda vann nämligen tävlingen Yrkes-SM 2010.

Annons

Under tre dagar, mellan den 19 och 21 maj, har ett stort antal ungdomar från hela Sverige tävlat i Yrkes-SM i Göteborg. De nästan 200 tävlande har fightats om att bli vinnare i de 24 olika kategorier av yrken som ingått i tävlingen. Det har handlat om de mest varierande yrkesgrupper, från arbetsledare och webbdesigner till lastbilsmekaniker och frisör.

I fredags avgjordes finalerna. Mattias Nilsson och Mikael Eriksson från Östersund hade kvalificerat sig i yrkeskategorin omvårdnad och lyckades till sist knipa segern. Det innebär, förutom att de får en SM-medalj, att de har chans att få representera det Svenska Yrkeslandslaget i tävlingen Euroskills eller Yrkes-VM som det också kallas. VM:et går av stapeln i London nästa år.

Förutom vinnarna i klassen omvårdnad så lyckades även två andra tävlande från länet mycket bra. Gustav Eliasson från Mörsil tog silver i klassen bilmekanik och ett silver knep även Andreas Gärdin Hyttsten från Östersund i klassen måleri.

Mer läsning

Annons