Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund överklagar beslut om musikspelande granne

Ärendet med en kvinna som störs av sin musikspelande granne i Östersund ser ut att dra ut på tiden ytterligare. Miljödomstolen rev upp både kommunens och länsstyrelsen beslut och krävde att kommunen gör om hela ärendet.

Men nu överklagar Östersunds kommun miljödomstolens beslut.

Annons

Sedan 2006 har ärendet med kvinnan som störs av sin musikspelande granne valsat runt i de olika myndigheternas kvarnar. Först var det kommunen som fick till uppgift att utreda om grannens musik var störande.

Kommunen, hyresnämnden och länsstyrelsen har sedan konstaterat att musiken inte ska anses störande. Men sen kom miljödomstolen och sa sitt. Och de skickade tillbaka hela ärendet till kommunen, som måste utreda det på nytt.

Miljödomstolen pekade också på att ljud kan upplevas olika störande för olika personer, och det beror på vad olika personer har för förutsättningar.

Men Östersunds kommun överklagar nu det beslutet och vill att de tidigare gällande besluten ska råda. Kommunens anser att ärendet är av prejudikatskaraktär och de yrkar även på mer tid för att föra fram sin talan.

Nyligen har kvinnan även anmält kommunens tjänstemän till justitieombudsmannen för jäv.

Mer läsning

Annons