Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund förbättrar servicen för företagare

/
  • Östersund förbättrar servicen gentemot de cirka 4 500 företag som finns verksamma i kommunen via den nya företagslotsen. ”Vi ska hjälpa till att förmedla kontakter och vara ett bollplank, säger Magnus Lindgren, näringslivschef, till vänster på bilden. Foto: Håkan Luthman

Nu spetsar Östersunds sin service gentemot kommunens företagare. På måndag slår Företagslotsen upp portarna. Tanken är att de ska fungera som ett nav i kontakten med myndigheterna.

Annons

Näringslivskontoret har visserligen redan tidigare erbjudit de cirka 4 500 verksamma företagen i kommunen hjälp med olika kontakter och frågor. Men för ett tag sedan väcktes tyckte ett antal företagare att service kunde förbättras.

– Vi frågade om dem om det fanns någon kommun där de tyckte att det fungerade bra, och vi fick rådet att titta på hur det är i Ö-vik, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson, s.

Så kommunen begav sig dit, fick inspiration, kommunstyrelsen fattade beslut och nu är ambitionen att hålla minst lika bra om inte bättre service för företagare som behöver hjälp hos olika delar inom den kommunala verksamheten. Det kan gälla finansieringsråd, bygglovsärendet likaväl som miljötillstånd.

– Vi ska hjälpa till med myndighetskontakter, kunna boka möten och vara ett bollplank, säger Magnus Lindgren, näringslivschef i kommunen.

Satsningen innebär att näringslivskontoret har anställt ytterligare en näringslivssekreterare, och ambitionen är att de sex personerna på kontoret alltid ska kunna svara under kontorstid och svar inom en arbetsdag om någon skickar frågor på e-post.

I ett längre perspektiv har kommunen en förhoppning om att höja sin status på de årliga företagarrankningarna som genomförs, något som enligt Magnus Lindgren handlar mycket om attityder.

– Genom bättre service och bemötande hoppas vi att vi får bättre betyg från företagarna med den här satsningen, säger AnnSofie Andersson.

Mer läsning

Annons