Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund bra bas för telefonförsäljning

/

När flera av de Östersundsbaserade företagen inom kundtjänst och telemarketing träffades på torsdagen ingav de både hopp och oro inför framtiden. Flera företag rekryterar - men det finns också risk för uppsägningar.

Annons
För SAS går det tungt, bland annat med tanke på den senaste tidens ökningar av oljepriset.
Och på SAS försäljningsavdelning i Östersund står de nu med övertalig personal - och med det hotande nerskärningar.
- Vi står inför övertalighet. Det kommer att hända grejer hos oss under nästa år, säger Per Risne, säljansvarig på SAS Sverige AB.
Men för de flesta av de Östersundsbaserade företagen ser framtiden ljusare ut. Flera företag håller just nu på att rekrytera ny personal. Crewcom anställer kontinuerligt ny personal - målet är att de ska bli 130 personer på företaget, och redan nästa vecka börjar 20 personer företagets utbildning.
- På senaste utbildningen var det 14 personer som vi sedan anställde, säger Ufuk Ergovan.
Neras direkt finns bland annat i Hackås och Östersund. Kontoret i Hackås kan komma att läggas ner, men all personal får då flytta med till Östersund. Dessutom ska personalstyrkan fördubblas - från 50 till 100 anställda.
- Vi rekryterar 15 personer varannan vecka, säger Anders Frimert.
Och Aditro började i går sin rekrytering av de 130 lediga tjänster som blir tillgängliga när företaget lägger ner sin verksamhet i Växjö och flyttar den till Östersund.
- Vi hoppas förstås att så många som möjligt vill följa med och erbjuder ett flyttpaket till dem som flyttar, säger Erik Malm.
Kommunalrådet Ann-Sofie Andersson lovar att också kommunen ska göra vad de kan för att hjälpa till.
- Vi får ju se över situationen med vårt bostadsbolag och se om vi kan hjälpa till för att underlätta en flytt, säger hon.

Mer läsning

Annons