Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäkert för Genetech

De konkurshotade företagen Genetech products och Genetech systems har obetalda skulder på drygt 28 miljoner kronor. Största skulden har företagen till ett tyskt företag, Piller Germany.

Annons

Framtiden för Genetech i Torvalla, Östersund, är fortfarande mycket osäker. Rekonstruktion av de båda bolagen pågår fram till och med den 15 mars då ett borgenärssammanträde ska hållas. Finns ingen köpare då så blir det sannolikt en konkurs. Men rekonstruktören, advokat Tom Pripp, är hoppfull.

– Som det ser ut i dag så ska vi ha ett indikativt bud i slutet av nästa vecka och skriva en avsiktsförklaring. Har vi inte det den 15 mars så blir det konkurs. Men med tanke på vilka som tittar på det här så har jag ganska goda förhoppningar om att det ska bli en försäljning, säger han.

Skulderna i de båda företagen var mer än 28 miljoner kronor när ansökan om rekonstruktion lämnades in. Mer än 260 företag har i dagsläget fordringar på de båda bolagen. Till exempel så har Genetech systems en stor skuld till företaget Piller Germany på drygt 6 miljoner kronor.

Även systerföretaget har ett par stora skulder på en eller ett par miljoner kronor.

Mer läsning

Annons