Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordföranden kommer med ett äppelträd till varje ny förskola

/
 • Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Björn Sandal (S), planterade ett äppelträd på Skogsgårdens            förskola i Torvalla i går. Han fick god hjälp av Axel Lindgren Magnusson. Foto: Håkan Luthman
 • Det är viktigt att ett nyplanterat träd får rikligt med vatten. Skolpolitikern Björn Sandal (S) visar Axel Lindgren Magnusson hur man får till rätta knycken.Foto: Håkan Luthman

Skolpolitikern Björn Sandal (S) åker just nu runt och planterar äppelträd på de nya förskolorna i kommunen. På tisdagen fick bland andra Skogsgården i Torvalla besök.

Annons

Björn Sandal, barn- och utbildningsnämndens ordförande, lovade i ett tidigt skede av sitt ordförandeskap att han skulle plantera träd på varje ny förskola som ploppar upp i kommunen.

Under sitt 1,5 år som ansvarig skolpolitiker i Östersunds kommun har han hunnit inviga fem förskolor och precis just nu infriar han sitt löfte om att plantera äppelträden.

– Förskolan är grunden för lärandet därför tyckte jag att det skulle passa bra med ett äppelträd, kunskapens träd, säger Björn Sandal som i går förmiddag började med att hälsa på i kommunens senast invigda förskola, Skogsgården i Torvalla.

Lit har redan haft besök och Vallens förskola vid Fagervallen stod på agendan senare under tisdagen.

Femåringarna Axel Lindgren Magnusson, Alicia Rådström Basoda och Glenn Hernqvist fick äran att hjälpa till med planteringen mitt inne i den matjordsbördiga förskolegården.

– Kan det där vara ett träsk, undrade Axel när Björn Sandal pedagogiskt undrade vad rötterna i den lilla jordklumpen på äppelträdet var.

Axel såg till att gräva riktigt snyggt innan själva trädet sänktes ned i hålet.

Alla hjälptes åt att skyffla tillbaka jorden.

– Och nu gör vi en trädplanterardans och går runt trädet med små myrsteg och trampar till jorden, säger Björn Sandal.

Tanken är att det nästa höst ska växa fram fina gulvita Sävstaholmsäpplen på trädet.

Mer läsning

Annons