Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen: Ingen pajkastning den här gången

/
 • Allianspartierna i Östersunds kommun tog i går initiativ till ett samarbete med majoriteten för att undvika            politiskt käbbel och att brådskande besparingsåtgärder försenas. Från vänster Kjell Ericson, fp, Carina Zetterström, c, Pär Jönsson, m, och Emanuel Sandberg, kd.

Käbbel och pajkastning mellan politikerna i Östersunds kommun måste undvikas för att lösa den ekonomiska krisen.

Annons

– Vi sträcker ut en hand till samarbete, säger Pär Jönsson, m.

Den politiska oppositionen i Östersunds kommun vill slippa rävspelet när det gäller att ta fram förslag till besparingar i den ekonomiska kris som just nu råder.

– Vi vet alla hur budgetläget ser ut och att siffrorna är alarmerande, säger Carina Zetterström, c.

Allianspartierna centern, kristdemokraterna, moderaterna och folkpartiet tycker att den ekonomiska situationen just nu är så allvarlig att det inte finns tid för käbbel och politisk pajkastning mellan de olika blocken.

– Det blir ofta låsningar mellan blocken och nu gäller det att undvika det för att spara tid, säger Pär Jönsson som tror att ett öppet samarbete mellan majoriteten och oppositionen kan spara 3-4 månader när det gäller att hitta lösningar till den uppkomna krisen.

– Samtidigt skickar det här en signal till anställda och kommuninnevånare att det här är ett allvarligt läge och att vi lägger prestigen åt sidan, säger Pär Jönsson.

Kommunens majoritetspartier ställde sig i går positiva till det föreslagna samarbetet med oppositionen.

Mer läsning

Annons