Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen blev helt tagna på sängen över skatteförslaget

Oppositionen hade ingen susning om majoritetens skattehöjningsförslag.
– Jag hörde om det på lokalradion klockan halv nio på torsdagsmorgonen. Det var på det sätt den här höjningen kommunicerades till oppositionen i landstinget.

Annons
Marianne Larm-Svensson, c, oppositionsråd i landstinget, säger att hon blev överraskad och upprörd efter beskedet i Radio Jämtland i går morse.
– Det vanliga är att en ledare försöker få en bred uppslutning kring lösningarna på svåra problem, men i det här fallet har vi inte haft någon som helst kontakt när det gäller skattehöjning.
Ekonomiutskottet satt under hela dagen på tisdagen och diskuterade budget och ekonomi.
– Men frågan lyftes inte och det är jättedåligt. Det är ett bevis på att vi måste ha en annan ledning i det här landstinget som förstår att man måste hitta lösningar som står sig över tid.
Marianne Larm-Svensson säger att hon och oppositionen/alliansen har ställt sig bakom det planerade omställningsarbetet där verksamheterna inom landstinget ska synas i sömmarna. Det är där pengarna skulle kunna hämtas, anser hon.
– Det finns mycket att hämta om man börjar vända på alla stenar och ifrågasätter all verksamhet.
Men ett sådant arbete har ju redan gjorts genom det omfattande Karolinaprojektet.
– Ja, men man gjorde inte allt. Man bantade 50 miljoner på administrationen. Sjukhuset och hälsocentralerna rörde man aldrig.
Mona-Lisa Norrman, v, sade i går att det finns en gräns hur långt man kan effektivisera. Kommentar?
– Den som har den inställningen är fel ute. Det går alltid att bli lite bättre. Slutar man att vilja vara bäst slutar man att vara bra.

Mer läsning

Annons