Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus för veteranbilar och motorcyklar

/
  • Generellt sett får veteranbilarna få anmärkningar. Besiktningstekniker Patrik Undrom säger att de som äger den här typen av fordon tar väl hand om dem.
  • Generellt sett får veteranbilarna få anmärkningar. Besiktningstekniker Patrik Undrom säger att de som äger den här typen av fordon tar väl hand om dem.
  • Stefan Andersson kontrollerar Annika Danielssons Ford Taunus. Den går igenom utan anmärkningar.

Motorcyklar och veteranbilar i stort antal. Bilprovningen hade i dag öppet hus för både tvåhjuliga fordon och äldre bilar.

Annons

Varje år ordnar Bilprovningen öppet hus för just motorcyklar och veteranbilar vilket innebär att ägarna bara kan dyka upp med sina fordon utan att först ha bokat tid. I dag, lördag, var det dags igen.
Exakt hur många det blev i år har inte sammanställts men ett stort antal fordon hade under förmiddagen samlats på gårdsplanen utanför besiktningshallarna. Annika Danielsson var där för att besikta en av familjens flera veteranfordon. En Ford Taunus från 1963.
– Jag tycker det är suveränt att de ordnar sådana här dagar så att man bara kan åka hit utan att beställa tid.
Skillnaden mellan veteranbilar och nyare bilar är ur besiktningssynpunkt till exempel att kraven på avgasrening är betydligt lägre för äldre bilar. För vissa finns inga krav alls.
Annika Danielssons Taunus gick i alla fall igenom utan minsta anmärkning. Okej då, ett litet hål i slutet av avgassystemet bör väl åtgärdas men pärlan kan tryggt rulla vidare på de Jämtländska vägarna fram till nästa besiktningstillfälle.

Mer läsning

Annons