Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus för nybyggare

/
  • Pär-Mikael Salomonsson och Gunilla Svensson fick bra information under gårdagens öppethuskväll hos kommunen. Bland annat av planeringsarkitekt Karolina Vessberg.  Foto: Ulrika Andersson

Östersunds kommun ordnar den här veckan två stycken öppethuskvällar för att intresserade medborgare ska få svar på frågor med koppling till nybyggande och renovering.

Annons

Den som ska bygga nytt hus eller renovera sin befintliga kåk ställs ofta inför en mängd olika frågor. Frågor som ibland kan vara rätt så komplicerade och där det gäller att veta exakt vem man ska tala med för att få de bästa svaren. Östersunds kommun ordnar därför den här veckan två kvällsmöten för att informera intresserade om byggnation i stort och i smått.

Pär-Mikael Salomonsson och Gunilla Svensson bor i en lägenhet i centrala Östersund och har gått i husbyggartankar den senaste tiden. I går kväll passade de på att besöka Östersunds kommun för att få information, bland annat om vilka intressanta tomtområden som planeras i kommunen.

– Vi har fått information om Sjömon, det är ett av de områden som vi funderar på, säger Gunilla Svensson.

Under öppethuskvällen fanns de olika delarna av kommunens samhällsbyggnadsförvaltning på plats för att svara på frågor. Pär-Mikael Salomonsson tycker det är bra att kommunen ordnar en informationsträffar av den här typen.

– Det är jättebra att få komma hit och ha alla samlade. Annars måste man ju ta kontakt med var och en som är inblandade för att ställa sina frågor.

Mer läsning

Annons