Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omväxlande bok om industrihistoria

/
  • Platschefen på Flextronics, Anders Jönsson, med den alldeles färskaminnesboken. Foto: Jan Andersson

– Vi tycker inte att en så viktig epok av Jämtlands industrihistoria ska passera obemärkt. Därför ger vi ut den här boken. Det säger platschefen på Flextronic i Östersund, Anders Jönsson.

Annons

Till sommaren stängs Flextronics för gott och en högteknologisk elektronikproduktion i länet går i graven. Men för att inte en av Jämtlands största arbetsplatser ska försvinna obemärkt har många av företagets medarbetare utryckt önskemål om att få skriva om sina minnen från sin gamla arbetsplats.

– Vi började med idén i november och nu är resultatet klart, säger Jönsson. Det blev en bok som heter ”Omväxlande verksamhet” och den är på 145 sidor med text och bilder från starten 1964 fram till nedläggningsbeslutet.

LM Ericsson, som företaget hette från invigningen och fram till år 2000, är en av Odenskogs allra äldsta industrier. Arbetsplatsen hade som mest över 1 000 anställda. Företaget såldes år 2000 till Solectron och 2007 tog Flextronics över verksamheten.

Den 15 april 2008 fick medarbetarna beskedet om att företaget skulle lägga ner Östersundsfabriken och de 265 som då var kvar inom verksamheten varslades.

– Det har varit fantastiskt att få jobba med boken där ett tiotal medarbetare har skrivit ner minnen från åren de varit på företaget. Det har blivit en både intressant och roande läsning, säger Anders Jönsson.

Boken, som lämnade tryckpressarna i går, har en upplaga på 1 500 exemplar och kommer att delas ut till anställda och den kommer även finnas till försäljning.

Mer läsning

Annons