Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksutredningen står stilla

I mitten av maj blev en man i 40-årsåldern påkörd på Rådhusgatan på Söder och avled av de skador han fick. Polisens utredning om olyckan står stilla i väntan på obduktionsrapporten från rättsmedicin.

Annons

Ingen är delgiven misstanke om brott.

– Alla fyra som fanns i bilen är hörda och ger en sammanstämmig bild av vad som hänt. En person bara dök upp framför bilen och föraren hade ingen möjlighet att väja eller bromsa och kunde inte heller förutsätta händelsen, säger Urban Dahlbäck, utredare.

Olyckan inträffade natten mot tisdag 13 maj just efter midnatt. Mannen blev påkörd av en bil när han till fots skulle korsa Rådhusgatan, i närheten av Lidl på Söder. Mannen fick skallskador och en underbensfraktur och fördes till Norrlands universitetssjukhus. Tidigt på tisdagskvällen avled han av skadorna.

Olyckan spädde på debatten om släckt gatubelysning i Östersund. Kommunen, som nyligen genomfört sommarsläckningen tidigare än de brukar, bestämde sig för att vrida på strömmen igen och ha den på fram till 20 maj.

Urban Dahlbäck hoppas att få svaren från den rättsmedicinska undersökningen före midsommar:

– Om vi inte får någon mer information från den kommer det troligtvis inte att ske någon delgivning om brott och det kommer att betraktas som en ren olyckshändelse. Det finns inga andra vittnen än de fyra personerna som åkte i bilen, och det har inte framkommit något nytt sedan dessa hördes.

Mer läsning

Annons