Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt flyg mot Stockholm lyfter på måndag

På måndag utökas kommunikationerna från länet till Stockholm igen. Då drar Nextjet igång sina avgångar från Åre-Östersund flygplats till Bromma.

Annons

Flygbolaget Nextjet tog under fjolåret över andra destinationer från olika delar av norra Sverige.

I Lycksele knorrades det en del under hösten då bolagets flygningar drogs med förseningar. Men några sådana problem med linjen Frösön–Bromma ska inte uppstå, säger vd:n Magnus Ivarsson.

– Det som hände där var att vi hade satt tidtabellen lite för tajt. Då behövde vi ändra slottider på Arlanda och det tar lite tid innan det hinner ändras.

Det problemet är åtgärdat sedan en tid tillbaka och i övrigt känner de sig som väl inkörda i bolaget.

– Vi trafikerar ju redan Östersund till Umeå och Luleå och kommer att använda samma flygplanstyp till Bromma.

Två turer i vardera riktningen under vardagar är fastlagda, samt en i vardera riktningen under söndagar i flygplanen som har plats för 34 passagerare.

– Vi har redan nu väldigt bra beläggning och efterfrågan på linjen och har fått förfrågningar från resebolag om vi kan sätta in fler turer vissa dagar, säger Magnus Ivarsson.

En eventuell utökning tar de ställning till när de ser hur det blir med efterfrågan på längre sikt. När det gäller konkurrensen från SAS och de planer Jämtlandsflyg har talat om är Magnus Ivarsson inte särskilt orolig.

– Jag tycker det nästan är fel att säga konkurrens. Jag tycker att vi snarare är ett komplement.

Fotnot: Slottid är den tid bolaget har tilldelats för att landa och lyfta på en flygplats.

Mer läsning

Annons