Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt åtal i knarkhärva – 23-åring erkänner

Ytterligare en man i narkotikahärvan har åtalats. Mannen misstänks för innehav, bruk, försäljning och smuggling av narkotika.

Annons

Hasch, kokain, marijuana och ett läkemedel med morfinliknande egenskaper är narkotika som åklagaren misstänker har hanterats och använts av den åtalade 23-åringen. Han har erkänt att han själv använt medlen och erkännandena är en del av bevisningen mot honom.

Under en av åtalspunkterna har chefsåklagare Eva-Lena Rimér listat tio punkter med vilken tidpunkt det gäller, mängd narkotika, köp och försäljning till andra personer. Det handlar om händelser under 2009 och 2010.

– Han har aldrig haft några större mängder, det handlar inte om kilon utan gram. Han har köpt och sedan sålt vidare i små mängder, fem gram åt gången, säger Eva-Lena Rimér.

Enligt åklagaren har 23-åringen köpt minst 700 gram hasch av en namngiven person. Av en annan misstänks han ha köpt tio gram kokain och sex gram av det har sålts vidare till sex okända personer.

Flera personer som 23-åringen misstänks ha sålt narkotika vidare till namnges i åtalet, och det handlar om försäljning vid flera tillfällen eller okänt antal tillfällen.

Förutom ringa narkotikabrott och narkotikabrott åtalas han dessutom för narkotikasmuggling. Åklagaren anser att mannen vid fyra tillfällen beställt läkemedel från Thailand utan att anmäla införseln till tullen. Tabletterna har som skickats med post till Sverige. Det handlar om sammanlagt 1 400 tabletter av ett narkotikaklassat läkemedel.

– Det sista paketet hann han inte hämta ut, säger Eva-Lena Rimér.

Redan första mars är det rättegång mot mannen. Ytterligare två personer i härvan har åtalats, varav en har dömts till dagsböter för att ha köpt narkotika.

Mer läsning

Annons