Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt affärskomplex planeras i Lillänge

/
  • Per-Ola Palmqvist och Örjan Rhodin på Motor och fritid expo vet inte vad som händer med deras butik när det nya handelsområdet växer fram. Ett är dock säkert; trafiksituationen måste lösas på något sätt om kunderna ska strömma till. Foto: Håkan Luthman

Den norska sportkedjan XXL Sport och villmark kan vara på väg att etablera ett av sina första svenska varuhus i Odenskog. Just nu förs en dialog med fastighetsbolaget NHP som planerar en stor handelssatsning i området.

Annons

Fastighetsbolaget NHP Östersund AB planerar en stor utökning av handeln i Odenskog. Företaget har köpt 55 000 kvadratmeter tomt där man i tre etapper planerar att bygga fastigheter för både så kallad sällanköpshandel och handel med exempelvis matvaror. Området ligger vid Hagvägen och sträcker sig från Lillänge köpcentrum till rondellen mot Fagerbacken.

– Tidigaste byggstart är årsskiftet 2010 och 2011. Det innebär att vi kan ha inflyttning troligtvis till senhösten 2011, berättar Sofia Lind som ansvarar för det stora byggprojektet.

Hon berättar att företaget väntar på att kommunens detaljplan ska bli färdig och godkänd. Arbetet med att hitta hyresgäster till det nya affärskomplexet har även det pågått en tid.

– Vi jobbar med en del intresserade och har en dialog men det är en sådan process som tar tid, säger Sofia Lind.

Den norska sportkedjan XXL Sport och villmark har till Sveriges radio sagt att de tittar på Östersund som en tänkbar ort för en eventuell etablering. Kanske kan det för deras del bli NHP:s planerade fastighet i Lillänge.

– Ja, de kan vara en av de som är intresserade, bekräftar Sofia Lind.

Sportkedjan har i dag 14 butiker i Norge och planerar tre i Sverige, två i Stockholm och en i Göteborg. Östersund kan med andra ord bli den tredje etableringsorten i Sverige för kedjan.

Vilka andra tänkbara hyresgäster som kan vara aktuella i det planerade affärsområdet i Lillänge vill Sofia Lind inte gå in på eftersom inget är klart.

Hon vet däremot att Mekonomen, Jula och Poståkeriet kommer att vara kvar som i dag. De andra hyresgästernas framtid är mer osäker eftersom nuvarande byggnader ska rivas och ersättas med nya mer ändamålsenliga.

– Det är klart att man är lite orolig men samtidigt så är det inte så mycket att oroa sig för ännu, säger Staffan Lindén på Pizzeria Odenskog.

Inte heller Örjan Rhodin på Motor och fritid expo vet var butiken ska ta vägen när den nuvarande fastigheten rivs.

– När allt är klart får vi väl ett eller flera alternativ att ta ställning till, säger han men uttrycker samtidigt en viss oro.

– Problemet här vid Hagvägen är infrastrukturen. Redan i dag blir det trafikstopp och tänker man då att det ska hit mer handel då är det ett måste att lösa trafiken på något sätt.

Mer läsning

Annons