Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya villatomter i Lugnvik våren 2010

/
  • I slutet av oktober avverkades det för fullt i Brittsbo som ska bli Östersunds kommuns nya villaområde nära gränsen till Ås. Och under våren 2010 hoppas Östersunds kommun att hälften av tomterna ska börja bebyggas.Foto: henrik flygare

Östersunds kommun kommer med ett positivt besked till dem som letar tomter i närheten av Östersund. Redan nästa år är det meningen att nya villor ska kunna byggas i nya bostadsområdet Brittsbo, i nordvästra Lugnvik.

Annons

Östersunds kommun ställer nu ut detaljplaner för hur det nya bostadsområdet Brittsbo skulle kunna se ut. Det handlar om sammanlagt 100–200 planerade tomter i nordvästra delarna av Lugnvik, väster om Lugnviks elljusspår och mot gränsen till Krokoms kommun. Området sträcker sig från Norra Åsvägen till E14.

– Vi har tyvärr haft alltför få tomter att erbjuda i kommunens tomtkö under de senaste åren, så vi hoppas nu att det ska finnas en stor efterfrågan på de tomter som snart släpps i Lugnvik. De tomter som sålts i området på andra sidan kommungränsen mot Krokom har gått åt som smör i solsken, säger Ann-Katrin Ångnell, exploateringschef i Östersunds kommun.

Beroende på hur efterfrågan på tomter ser ut så hoppas man från kommunens sida att bostadsbyggandet ska kunna starta redan under sensommaren och hösten 2010, då vägarna i området planeras vara i stort sett klara.

I detaljplanen planeras framförallt för tomter med friliggande villor, men möjligheter ska också finnas att bygga sammanbyggda hus och lägenheter i mindre flerbostadshus.

– Vi hoppas att ungefär hälften av området ska kunna börja byggas under 2010, för att sedan kunna expandera etappvis mot kommungränsen, säger Ann-Katrin Ångnell.

Östersunds kommun planerar även att göra om före detta Semsåsskolan i Lugnvik till flerbostadshus, och vid intresse så ska byggnaderna även kunna rymma kontorslokaler.

En av de frågor som Östersunds kommun har att ta ställning till är huruvida de nuvarande byggnaderna är lämpliga för ombyggnad till bostäder, eller om de hellre borde rivas för att göra plats för nya bostadshus.

Mer läsning

Annons